De dag van de behandeling was pittig, helemaal kapot. Na thuiskomst had ik een telefoongesprek gepland staan en hierna heb ik twee uur geslapen. Knock-out. Gister heb ik mezelf verbaasd over hoe goed ik bij mij gevoel kon en dit kon uiten. Verbaasd ook hoe gegrond ik was en mijn grenzen kon aangeven. Mooi ook het effect hiervan weer op andere mensen. Het klopt wat je zei, over het effect van baunscheidt-therapie. Hier kun je niet omheen. Het lukt hierdoor ook beter om te laten komen wat er komt zonder er verder veel van te vinden 🙂
Katrien

baunscheidt-therapie

Het baunscheidtieren is een methode om via de huid invloed uit te oefenen op je gezondheid, met name bij chronische ontstekingsklachten.

Deze therapievorm is ontwikkeld door Carl Baunscheidt (1890). Met kleine naaldjes prik je in de huid. Daarmee worden bloed en lymfe gestimuleerd en wordt de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen verbeterd. De therapie versnelt de afvoer van afvalstoffen en is daardoor goed in te zetten bij reinigingsprocessen. Door prikkeling van het zenuwstelsel is er ook een positief effect op de hormoonhuishouding. Het algemene afweersysteem wordt gestimuleerd en verbeterd.

 

 

De therapie is in te zetten bij klachten van chronische aard, zoals:

 • chronische ontstekingen
 • chronische vermoeidheid
 • chronische spierpijn en stijfheid
 • reumatische aandoeningen
 • bronchitis
 • jicht
 • spit
 • fibromyalgie
 • menstruatiepijnen
 • migraine
 • astma
 • eczeem

Werkwijze

De huid (wervelkolom) wordt met alcohol gedesinfecteerd. Vervolgens worden aan beide zijden van de wervelkolom kleine gaatjes geschoten, middels het apparaat. Zo snel mogelijk wordt de huid ingesmeerd met de olie. Soms kan er jeuk ontstaan.  Na de behandeling is het belangrijk om de rug goed warm te houden, dit ter bevordering van de afvoer van de afvalstoffen. Tot 24 uur na de behandeling is het aan te raden je dorst te lessen met water en koffie, alcohol en frisdrank te vermijden.

Mijn doel was om gezonder te worden, ik heb al jaren diverse klachten waaronder astma, hooikoorts en PDS. Hetty heeft de tijd genomen om naar mij als persoon te kijken en heeft haar behandelingen daar op aangepast. De Baunscheidt-therapie is een zeer intensief traject voor mij geweest. De gesprekken met haar hebben mij nog meer duidelijk gemaakt hoe lichaam en geest samengaan. Daardoor maak ik nu andere en bewustere keuzes welke beter zijn voor mijzelf. Daarnaast heeft Hetty oefeningen meegeven waar ik zelf mee aan de slag kon gaan. Hierdoor ben ik bewuster van mijn lijf geworden. Ik ben zeer tevreden over deze therapie. Soms heftig maar het einddoel is geweldig! Investeren in jezelf is geen overbodige luxe. Het is een ware renovatie met een prachtig resultaat.
Emmie

Ik had een flinke burn-out, al diverse therapieën achter de rug en voelde me nog steeds futloos. Door Hetty’s holistische werkwijze, zag ik in dat mijn burn-out niet een klacht op zich was, maar een symptoom. Net als mijn eczeem en hooikoorts waar ik al meer dan 20 jaar last van heb. Na een paar ontspannende massages was het tijd voor de baunscheidt-therapie. Dat werd een succes! Al na de eerste behandeling verbeterde de klachten waarmee ik altijd zo werd geplaagd in de lente. Nu na een aantal sessies, hoef ik niets te zeggen, mensen zien aan mij dat het beter gaat. De hooikoorts is verdwenen, het eczeem geneest en ik heb weer energie!
Johan