Vele jaren onderweg met rug klachten kwam ik bij Hetty op de tafel. Ik heb in mijn leven al het nodige meegemaakt en dat is letterlijk in en op m’n rug gaan zitten. Hetty haar massages zijn geweldig, en cupping is voor mij een uitkomst. Het effect is enorm groot, ik merk dat in veel minder hoofdpijn, lossere spieren en minder pijn in mijn rug. Sommige cups die geplaatst worden reageren rustig, andere erg heftig. Zodra de cups losgemaakt worden en de rug gemasseerd word, merk je de bevrijding direct. Een absolute aanrader!
Andrea

De cupping-therapie was nieuw voor mij. Ik had veel stijfheid in nek en schouders. Het voelt alsof er diep in de spier wat gebeurt, zonder dat het pijnlijk is. Na de behandeling voelt het lekker los. Nu na een paar dagen nog steeds!
Marijke

cuppingtherapie

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van energie, bloed, en lymfe.

Een vorm van bindweefselmassage met een dieptewerking welke effectief is bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

De behandeling
Na een voorbereidende, ontspannende massage, eventueel met een zachte cup, worden de glazen cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. Deze worden vacuüm op de huid aangebracht om de bloedsomloop te stimuleren.

Cupping geeft verlichting bij:

  • vermoeidheid
  • Chronische pijn en stress
  • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid
  • Cellulitis
  • Spit

Cupping kan dienen als aanvulling bij cellulitis – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen, tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.
Het is nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.