Zelf lippenbalsem maken

Net zoals ik denk dat de voedingsindustrie niet als primaire doel heeft om ons te voeden zou je ook de vraag kunnen stellen wat het doel is van alle cosmetica en huidverzorgingsproducten.  Sta jij er wel eens bij stil wat je op je huid smeert? Mijn motto is wat je op je huid smeert, moet je ook kunnen eten.

Een aantal producten maak ik zelf. Waaronder lippenbalsem. Het recept is simpel en goedkoop.

Tip

Probeer kleine hoeveelheden te maken. Homemade cosmetica bevat natuurlijk minder ingredieten om het langer houdbaar te maken. Nog een voordeel van zelf kleine hoeveelheden cosmetica te maken is dat je veel sneller van geur en textuur kunt veranderen / expirementeren waardoor je altijd een vers product hebt.

Mocht je toch een te grote hoeveelheid voor jezelf hebben, dan is altijd leuk om je met liefde gemaakte balsem weg te geven!

Wat heb je nodig?

– 2 tl cacaoboter
– 4 tl zoete amandelolie
– 1 tl bijenwas
– 3 druppels etherische olie van zoete sinaasappels (of andere olie naar keuze)

Hoe maak je het?

Laat de was, de cacaoboter en de olie zachtjes in een kleine kom au bain-marie opwarmen totdat het mengsel volledig gesmolten  en homogeen is. Roer voordat het mengels volledig afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar is, de etherische olie van sinaasappel erdoor en giet in een gesteriliseerd klein potje of leeg buisje van een bewaarde lippenbalsem.

Tip
Zelf gebruik ik bewaarde potjes van de oogbalsem van dr. Hauschka. Dat vind ik een prima formaat.

 

Bron: 

Cyrille Saura Zelweger