Selecteer een pagina

vastenkuur

gewoon lekker thuis!
gratis e-book

vastenkuur

gewoon lekker thuis!
gratis e-book

SCHOON! korte detox
 een korte, effectieve detox van 3 dagen sapvasten
(totale duur 13 dagen)

VITAAL! in je cyclus
een kuur van 6 weken als “lifestyle-changer” inclusief intake en e-consulten

compleet SCHOON!
een complete vastenkuur van 5 tot 7 dagen op basis van natuurgeneeskunde principes
(totale duur 21 dagen) inclusief intake
en e-consulten

 

Het is tijd om

je opnieuw vitaal te voelen

je focus te hervinden

weer te stralen

af te vallen

je energie een boost te geven

fysieke ongemakken te verlichten

je eigen mindset te verzachten

tot rust en zelfreflectie te komen

Alle thuisretraites zijn inclusief:

  • een handboek met uitleg, boodschappenlijstjes, menu’s, oefeningen, tips en achtergrondinformatie
  • voedingsdagboek
  • ondersteunende meditaties en audio te beluisteren via mijn website 

Na aanmelding ontvang je het boek en het voedingsdagboek per post. Zo hoef je geen boodschappenlijstjes te printen en kun je zelfs alles off-line doen (beeldscherm-detox!)

 

SCHOON! 5-3-5 sapkuur

3 dagen sapvasten met een afbouw en opbouw van elk 5 dagen

VITAAL! in je cyclus

6 weken een basisch leefstijl en ervaar een detox op een milde manier

DE COMPLETE VASTENKUUR

7 dagen sapvasten met een afbouw en opbouw van elk 7 dagen

Een nieuwe start

Ik ben Hetty. Opgeleid als therapeut in de Westerse Natuurgeneeskunde waarin vasten een therapeutische interventie is. Na bijna vijftien jaar werkzaam geweest vanuit mijn praktijk op het platteland en hartje Amsterdam hebben roerige jaren van verlies en ziekte me tot stilstand gebracht. In 2001 onderging ik mijn eerste vastenkuur en sindsdien vast ik jaarlijks, ook in deze roerige jaren. Vasten is voor mij de manier om tot mezelf te komen. Niet te veel naar mijn hoofd te luisteren, maar juist mijn lichaam te voelen. Waarachtig. Zonder opsmuk. Na twintig jaar kan ik me nog steeds verwonderen over het proces van vasten en wat me dat oplevert: zowel fysiek als mentaal een heldere blik en een frisse start.

Off-line! Dus een mooi moment om een beeldscherm-detox in te lassen. Nog een voordeel: je hoeft niets te printen èn je ontvangt geen eindeloos veel mailtjes. Wel een persoonlijk pakketje in je brievenbus met de nodige, nuttige en leuke info. In alle rust op jouw tijd.

Een heldere blik, een frisse start

Vanuit mijn kennis, kunde en jarenlange ervaring heb ik 3 verschillen kuren ontwikkeld die je als thuisretraites kunt doen. Alledrie off-line thuisretraites, om je ook een beeldscherm-detox te gunnen.  De SCHOON! 5-3-5 sapkuur is mooie instap om kennis te maken met het vasten. Kort, effectief en eenvoudig in te plannen in het weekend. De complete vastenkuur is ook therapeutisch in te zetten en vergt dan ook meer voorbereiding zoals een uitgebreide intake. Een ander verschil is dat de korte kuur zo volledig is beschreven dat je in principe gaan begeleiding nodigt hebt. Voor de 7-daagse kuur ontvang je een intake èn begeleiding door middel van e-consulten.  Voor de 6 weekse zuur-basenkuur gaat ook een intake aan vooraf. Ondanks dat deze kuur het langste duurt, is deze minder intensief en zeker niet minder effectief. Zowel de 7-daagse kuur als de zuur-basenkuur is therapeutisch in te zetten bij diverse gezondheidsklachten. Hiervoor maken we na de intake een persoonlijk plan.  Neem vrijblijvend contact met mij op. Samen bespreken we jou wensen en mogelijkheden.

Tijdens het vasten zijn het je zintuigen die de volle ruimte krijgen. Geluiden, geuren, smaken en andere minder tastbare zaken herinneren je er aan wat jou voedt. Terug naar de eenvoud van voedingsmiddelen zul je merken hoe je vervreemd bent van onze natuur. Een gezonde levensstijl betekent dat je zonder de vervreemde tussenkomst van de consumptiemaatschappij je welzijn ervaart.

Ik heb de kuurweek als zeer positief ervaren. Een nieuwe stap in mijn leven en ik neem meer rust en meer respect voor eten. Ik heb geleerd mijzelf te voeden.

Jeroen