vitaliteitstraject

-wacht niet tot een burn-out"

VITALITEITSTRAJECT

Speciaal voor medewerkers met psychosomatische klachten die daardoor arbeidsongeschikt zijn of dreigen uit te vallen op het werk, bieden wij een kort vitaliteitstraject.

Soms zijn lichamelijke klachten duidelijk te definiëren. Soms is het lastig om de vinger er op te leggen wat er nu precies aan de hand is. Iemand kan zich daardoor onbegrepen voelen of niet weten hoe de klacht te erkennen. Je ziet dat dan iemand ten koste van eigen gezondheid het werk stug volhoudt.

Dat is precies het punt om het tij te keren. In dit VITALITEITSTRAJECT is inzicht en handelen een essentieel om tot herstel van positieve gezondheid te komen. Gedrag-, leef- en eetpatronen komen aan bod en zo nodig integraal en complementair behandeld. Dit traject is zowel curatief als preventief, omdat een feitelijke burn-out wordt voorkomen.

 

We maken gebruik van de 6 fasen van Reckeweg, de elementenleer en 6 houdingen van dr. Mayr en behandelingen vanuit de natuurgeneeskunde. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om diverse behandelingen in te zetten om niet dienende overtuigingen en gedragspatronen te erkennen. Gedurende het hele traject toetsen wij het effect van de behandelingen en therapieën en en zijn we dagelijks bereikbaar. Je staat er niet alleen voor.

Duur: 5 weken

Aanpak: natuurgeneeskundige therapieën, gesprek, ademtechnieken, leefadvies

Individuele begeleiding: 3 sessies van 1,5 uur